menu
Binnenkijken bij Eddy en Annemiek
Binnenkijken bij Eddy en Annemiek

Een huis ontwerpen en bouwen


“We woonden voorheen in een nieuwbouwwijk in Putten en waren dolblij toen we ons eigen huis konden gaan ontwerpen en bouwen. Natuurlijk waren we gebonden aan gemeenteregels, maar toch is het helemaal geworden wat we hoopten. Ik heb zelf de binnen- en buitenkant geschetst en op basis van die tekeningen heeft de architect de bouwtekening gemaakt; bijna alles kon blijven zoals we het in gedachten hadden.” Aan de voorzijde van het huis is een grote veranda over de hele breedte gebouwd, verbonden aan het dak en daardoor één geheel met de woning. Annemieke vertelt: “Vanaf de veranda kijken we zo over de dierenweide voor ons huis, dat geeft echt een gevoel van vrijheid. Ook vanuit binnen trouwens, daarom hebben we voor zulke grote raampartijen gekozen.”

salontafel tijdloos
carpet groen grijs
decoratie salontafel

RUIMTELIJK EFFECT


De benedenverdieping is ruim en licht. Om een ruimtelijk effect te creëren kozen Eddy en Annemieke voor lichte wanden en een doorgelegde zwarte natuurstenen vloer. Daarnaast zorgt het ontbreken van deuren ervoor dat de keuken, woonkeuken en kamer één grote ruimte vormen. 

oude waterpot metaal
fauteuils capiton
salontafel metalen onderstel
kruiklamp betonlook

PRAKTISCH


 Eddy en Annemieke houden van meubels die mooi en tegelijkertijd ook praktisch zijn. “De stoelen van Apollo aan de eettafel zijn helemaal onze stijl, maar ook praktisch omdat de stof afneembaar is. En we hebben lang getwijfeld over de bank: moesten we nou voor stof of leer kiezen? Het werd leer, dat zit lekker en paste goed bij de andere meubels.” Inrichten en stylen is een hobby van Annemieke. “Ik doe het ook voor andere mensen en ons eigen huis inrichten was een fantastische klus. Ik heb een plaatje in m’n hoofd en weet al hoe het eruit moet zien, dat is handig.” op maat De strakke salontafel vormt een mooi contrast met de landelijke woonaccessoires, zoals het oudhouten bijzettafeltje en de grijze kruiklamp. Annemieke: “Ik denk dat je onze woonstijl het beste kunt omschrijven als modern landelijk met een industriële twist. De grote lamp van Frezoli boven de eettafel is bijvoorbeeld zo’n industrieel item, dat vinden we heel goed staan bij landelijke accessoires zoals de grove houten schalen en de glazen vazen. De lamp is wel ons favoriete stuk in huis: toen we die zagen hangen bij Het Woonhuis zeiden Eddy en ik tegen elkaar dat die er per se moest komen.” 

doorkijk gashaard

KAST VAN HOFFZ


De donkere kast van Hoffz is totaal niet modern en zorgt ervoor dat de strakke eetkeuken meteen gezelligheid uitstraalt. “Het huis moet wel ‘warm’ aanvoelen”, legt Annemieke uit. “Dat is ook de reden dat we voor de stenen nis kozen: het staat lekker stoer en aan de buitenkant op de veranda is de open haard er tegenaan gebouwd. Weer die mix van mooi met praktisch dus.”

frezoli hanglamp
gordijnroede steigerbuis
schaal oud hout hoffz
schaal oud hout

GOEDE SERVICE


“We zijn blij dat we naar Het Woonhuis zijn gegaan”, vertelt Annemieke. “We vinden het allebei belangrijk dat er een klik is met de verkopers en dat was zeker zo met Peter en Jan. Shoppen bij Het Woonhuis was lekker gewoon en de service en adviezen waren heel goed. Ze hebben zelfs speciaal voor ons gordijnroedes van steigerbuizen in de collectie opgenomen!”

keuken modern werkblad beton
draadmand
xl bloempot met plant
Terug naar overzicht
Terug
Onze gratis brochure ontvangen?
aanvragen