menu
Binnenkijken bij Peter en Marjanne
Binnenkijken bij Peter en Marjanne

Rust en een ruimtelijk gevoel


“We horen van mensen die in ons huis komen dat ze een vakantiegevoel krijgen als ze binnenstappen. Heel fijn om te horen natuurlijk en eigenlijk is het ook wel ons eigen gevoel bij het huis: het biedt rust en een ruimtelijk gevoel, terwijl we bepaald niet afgelegen wonen.” 

kruiklamp tierlantijn
sierkussens linnen moltex
leeslamp koper tierlantijn
peter schouten woonhuis elspeet

VRIJSTAAND HUIS


Peter en Marjanne wonen met hun vier kinderen in een prachtig vrijstaand huis in Elspeet, pal naast hun eigen woonzaak Het Woonhuis. De woning werd in 2004 volledig nieuwgebouwd, nadat het oude huis op hetzelfde perceel was afgebroken. Het echtpaar heeft goed nagedacht over de indeling en inrichting van hun huis en dat zie je terug: er heerst eenheid en overal tref je mooie details. Peter legt uit: “Als je een nieuw huis bouwt, moet je goed nadenken over welk woongevoel je wilt creëren. Marjanne en ik wilden graag een leefbaar huis met landelijke meubels en veel rustige kleuren. Maar het moest ook warmte en gezelligheid uitstralen. Dat hebben we bereikt door met een accentkleur te werken en door zachte stoffen en stoere accessoires te gebruiken. 

oud houten krukjes hoffz
bank hoffz
oud houten bollen hoffz
bloempotjes met kruiden

PLAFONDHOGE BOEKENKAST


Blikvanger in huis is de plafondhoge boekenkast in de woonkamer. Peter: “De kast is zwart, een kleur die je niet direct bij ons in huis zou verwachten. Maar we hebben het geprobeerd en er nooit spijt van gehad. Ik denk dat de kast toch rust uitstraalt doordat we de boeken op kleur hebben gesorteerd en we proberen met accentkleuren te werken die in de kaften van de boeken terugkomen.” De oude houten paneeldeuren met gravuredetails, die ter decoratie tegen een muur in de woonkamer staan, vormen de perfecte tegenhanger voor de moderne kast. 

kaarsenstandaards hoffz
woonhuis elspeet
fauteuil hoffz
interieur woonhuis elspeet

KINDVRIENDELIJK


De grote bank in de woonkamer is met zijn vele kussens een heerlijke plek om lekker in weg te duiken. “We vinden het belangrijk dat de kinderen zich kunnen uitleven als ze willen spelen, maar ook dat ze zich kunnen terugtrekken op een rustig plekje om te lezen of huiswerk te doen. Daarom hebben we gekozen voor veel robuuste materialen die tegen een stootje kunnen. En we hebben ons huis niet te vol gezet, maar geprobeerd een sobere uitstraling te behouden.” 

stolp hoffz
oud houten deuren barok
sidetable oud hout hoffz
fauteuils wit capiton
wijntafel oud hout
bijzettafel oud hout
fauteuils met losse hoes
oude kruik groot

WOONWINKEL


“Dat we naast onze woonwinkel leven, heeft zeker voordelen”, zegt Peter. “Je kunt toch net wat makkelijker wisselen van accentkleur of accessoires. Dat doen we daarom regelmatig, en wat wil je ook: we zien zoveel moois! Spullen gemaakt van natuurlijke materialen, zoals oud hout en steen, staan in bijna elk interieur prachtig. En planten en een kleurrijk boeket geven wat mij betreft ook een subtiel accent aan een ruimte.” 

COMFORT


Het huis van Peter en Marjanne is geen toonzaal van mooie spullen. “Comfort vinden we ook heel belangrijk, een stoel moet gewoon goed zitten. De witte fauteuils in de woonkamer hebben we mede om die reden gekozen: ze zitten fantastisch! Bruikbaarheid hoeft niet de voornaamste voorwaarde te zijn als we iets aan ons interieur toevoegen, maar het moet wel een waardevolle toevoeging op de rest zijn.” 

DAGLICHT


In de keuken komt opvallend veel daglicht naar binnen. Peter en Marjanne hebben geen bovenkastjes bij hun keuken genomen, zodat er ruimte was voor twee enorme ramen. “In onze keuken wordt veel geleefd; we eten er natuurlijk, maar we zitten er ook ’s avonds regelmatig nog even te werken of huiswerk te maken. Dat is toch gezelliger dan in je eentje op je kamer zwoegen”, lacht Peter.

maatwerk keuken ton sur ton
vloerverwarming stenen vloer
oude waaltjes vloer
Terug naar overzicht
Terug
Onze gratis brochure ontvangen?
aanvragen