Waan u in een oude Citroën 2CV, rijdend door een heuvelachtig decor met lavendelvelden en geelgouden zonnebloemen. Kippen die rondscharrelen in de schaduw van een eeuwenoude perenboom...


Frans stijlgevoel

Doorleefd en lichtvoetig


Kent u die sfeer van oud vervallen boerderijen in het hart van Frankrijk? Waan u in een oude Citroën 2CV, rijdend door een heuvelachtig decor met lavendelvelden en geelgouden zonnebloemen. Kippen die rondscharrelen in de schaduw van een eeuwenoude perenboom. Tussen het hoge gras liggen haar peren - onaangeroerd - voor een geurige tarte tatin. Het is alsof de tijd stilstaat: oude krakende luiken, houten balkenplafonds en oude eiken vloerdelen, sleets door tijd. Het trage zonlicht schijnt diffuus door de kleine ramen en het dwarrelende stof lijkt te dansen.


Die sfeer krijgt bij Het Woonhuis een nieuw leven.


Doorleefd en lichtvoetig met de comfortabele bank Bo van Hoffz in een zandkleurige linnenstof. En prachtige accessoires: een uit het juiste hout gesneden kroonluchter van PTMD, een franse olijfpot, oud-houten tafels en kandelaars. En die kast - ook van Hoffz - lijkt er al jaren te staan... Met subtiele kleuren als lavendelblauw, eucalyptus en krijtverf Flax en Fog van Carte Colori.

DE MATERIALEN

In deze kamer gebruikten wij:


Plaid Lifestyle
Plaid Lifestyle
kroonluchter PTMD
kroonluchter PTMD
Oude kandelaars Hoffz
Oude kandelaars Hoffz
Bank Bo Hoffz
Bank Bo Hoffz
Kruiklamp Aura
Kruiklamp Aura

Straatje van

vermeer

Op canvasdoek van hollandsmooi


Een ongewoon schilderij in Vermeers oeuvre, en als portret van gewone huizen ook bijzonder voor zijn tijd. De compositie is even spannend als evenwichtig. De oude muren met bakstenen, witkalk en scheuren zijn bijna tastbaar. De locatie is Vlamingstraat 40?2 in Delft. In het rechterhuis woonde Vermeers tante Ariaentgen Claes met haar kinderen, van ongeveer 1645 tot haar dood in 1670.


Formaat van het canvasdoek in deze kamer: 100 x 150 cm.