De Italianen zijn er verliefd op: hun eeuwenoude Rome. gebouwd op 7 heuvelen, omringd door hoge parasoldennen en geurig pijnboomgroen. En het karakteristieke trastevere met zijn terracottakleurige huizen en straatjes...

GEZICHT OP ROME

Italiaans chique met oerhollands karakter


De geur van pizza, verse lasagne en Grappa wijzen je de weg langs het imposante Colosseum. En stap dan in een levensecht schilderij: het Forum Romanum. De rivier de Tiber verbindt het oude met het nieuwe Rome. En wil je je even aan de drukte van de stad ontrekken? Dan stap je binnen in Villa Borghese: een groene oase. In deze kamer hebben we de Italiaanse 'flow' verwerkt. Zoals de Italianen doen, kozen wij voor een loungebank met allure, gecombineerd met een paar chique, velours sierkussens. De eenvoud van de materialen, stoffen en meubelen voert de boventoon en de muren mogen dan zeker extra aandacht krijgen. Wij doen dat met een stijlvolle lambrisering en een XXL meesterwerk op canvas. En zie de subtiele verlichting: de koperen leeslamp van Frezoli is een voorbeeld van sobere eenvoud. Het zijn de Italianen die weten wat goed combineren is. En als je woonkamer dan helemaal af is? Dolce far niente!


DE MATERIALEN
In deze kamer gebruikten wij:

Vloerkleed Coming Lifestyle
Vloerkleed Coming Lifestyle
Plaid Riviera
Plaid Riviera
Salontafel Piazza
Salontafel Piazza
Loungebank River
Loungebank River
Leeslamp Sirmione
Leeslamp Sirmione

Italiaans landschap met parasoldennen

op canvas van hollandsmooi


Een schilderij van Hendrik Voogd: Italiaans landschap met parasoldennen of pijnbomen in de tuin van Villa Borghese te Rome. Op de achtergrond de Villa Giulia en de Monte Mario.

Formaat van het canvasdoek in deze kamer: 180 x 120 cm.