De eigenaresse van Hoffz Interieur vertelt het verhaal achter haar inspirerende woonmerk.

Hoffz Interieur

Over verre reizen en unieke vondsten

“Elke keer opnieuw ben ik verrast door de oude gebruiksvoorwerpen die we in Nepal vinden. Twee lokale mannen zoeken de meest afgelegen plekken op om dan naar Kathmandu terug te keren met de prachtigste stukken, die vaak wel honderd jaar oud zijn en al die tijd in familiebezit bleven. Elk voorwerp gaat door mijn eigen handen en ik voel me dan ook bevoorrecht om uit al die vondsten de mooiste stukken te mogen kiezen voor de collectie van Hoffz.”


Fotografie: ivar janssen

Ambachtelijke houtbewerkers

Onze eigen ontwerpen worden onder andere in India vervaardigd. Ik ben er graag zelf bij als dit soort nieuwe ontwerpen voor het eerst gemaakt worden. Zo kan ik bijsturen waar nodig. 


Traditionele handenarbeid

We prijzen ons gelukkig dat we kunnen werken met vakmensen die van kleins af aan zijn opgegroeid tussen de ambachtelijke houtbewerkers en het vak tot in de puntjes beheersen. We houden van de traditionele handenarbeid en massieve materialen.


Een hecht team

De finishes worden in samenspraak met mij ontwikkeld. Ik bezoek onze producenten meerdere malen per jaar en we vormen een hecht team. Zonder elkaars taal te spreken, begrijpen we elkaar... Ook met de mensen die het ijzerwerk voor Hoffz verzorgen heb ik een nauw contact. De makers zijn heel trots dat hun producten zo populair zijn.