Schilderijen, aquarellen, etsen en gravures van Hollandse Meesters, geprint op canvas, plexiglas en textiel: ze geven een prachtige draai aan ieder interieur.


Een Hollands meesterwerk

als stijlvolle wanddecoratie.

Bij Het Woonhuis zijn we fan van al die oude meesterwerken van het Rijksmuseum, het Mauritshuis en het Van Gogh Museum. We hebben onze showroom dan ook aangekleed met vele werken in diverse stijlen. En sinds kort ook in meerdere materialen: canvasdoek, plexiglas en textiel. Op deze pagina een voorproefje...

simon van ruysdael rivieroever op canvasdoek

RIVIEROEVER MET GEBOOMTE

Salomon van Ruysdael

Schilderij met olieverf op paneel.


Jacob Maris was een Nederlands impressionistisch kunstschilder van de Haagse School. Jacob was naast kunstschilder ook etser en lithograaf.molen aan de poldervaart in de maand juli op canvasdoek
paola servies kast hoffz interieur

In de maand juli

Paul Joseph Constantin Gabriël

Voorstelling van een windmolen aan een poldervaart in de zomer. De molen wordt weerspiegeld in het water. Rechts loopt een man op de weg naar de molen, links een huis.


Paul Joseph Constantin Gabriël was een schilder, tekenaar, aquarellist en etser, die behoorde tot de Haagse school.

'Kerkinterieur' is een schilderij van Bartholomeus Johannes van Hove, een Nederlands kunstschilder. Behalve kunstschilder was Van Hove ook decorateur, en in 1829 volgde hij zijn leermeester Joannes Breckenheijmer op als toneelschilder bij de Haagse Schouwburg.

Het moeras

Anton Mauve

Vlak landschap met een moeras en enkele vogels.


Anton Mauve was een Nederlands kunstschilder en graficus. Mauve was medeoprichter van de Hollandsche Teekenmaatschappij en lid van Kunst Zij Ons Doel uit Haarlem.

'Bloemen in een glas' is een schilderij van Jan Brueghel de Jonge, een Zuid-Nederlandse kunstschilder uit de barokperiode. Hij was de oudste zoon van Jan Brueghel de Oude met diens eerste echtgenote Isabella de Jode, en kleinzoon van Pieter Breughel de Oude.

Landschap met molen bij maanlicht

Jacob Maris

Landschap met molen in zwart krijt, penseel in kleuren in waterverf.


Jacob Maris was een Nederlands impressionistisch kunstschilder van de Haagse School. Jacob was naast kunstschilder ook etser en lithograaf.

Meesterwerk bestellen?

Dat kan bij Hollandsmooi.

Samen met NO3 Omnicreatives hebben we onze meesterwerken op canvas, plexiglas en textiel in een webshop ondergebracht: hollandsmooi.nl. Op deze webshop breiden we de collectie voortdurend uit. En we hebben een nieuwe dienst toegevoegd: een gratis digitaal voorbeeld van een meesterwerk in jouw interieur!

Zelfportret

Vincent van Gogh

Zelfportret van Vincent van Gogh. Borstbeeld met bruine jas en grijze hoed.


Vincent Willem van Gogh was een Nederlands kunstschilder. Zijn werk valt onder het postimpressionisme, een kunststroming die het negentiende-eeuwseimpressionisme opvolgde. Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm en kan worden gezien in vele andere aspecten van de twintigste-eeuwse kunst.

“Je favoriet gevonden, maar je weet niet zeker of 'ie matcht met je inrichting? Wij maken gratis en vrijblijvend een digitaal voorbeeld.”