Voor deze kamer lieten wij ons inspireren door de Scandinavische woonstijl. Strakke lijnen en een minimalistische vormgeving, maar niet kil en sfeerloos. En natuurlijk met de Woonhuis-touch.

MINiMaL DESIGn

Modern en toch klassiek


Basic, maar met een knipoog naar klassiek: originaliteit staat hoog bij de Scandinaviërs. In het 'Norden' wordt het - met uitzondering van een aantal zomermaanden - vroeg donker. Door lichtere kleuren toe te passen in het interieur benut men de hoeveelheid daglicht zo goed mogelijk.


Interieurs worden gekenmerkt door hoge plafonds, enorme paneeldeuren en klassieke ornamenten. En die laten meubels prachtig uitkomen. Het gebruik van accessoires wordt tot een minimum beperkt waardoor de aandacht niet al te veel afgeleid wordt door allerlei onnodige details. De weinige items die er dan wel staan, komen zo volledig tot hun recht en verworden tot eyecatchers. Samen met warme kleuren en natuurlijke materialen geeft een strakke vormgeving je woning een moderne uitstraling zonder dat het kil aanvoelt. Tapijt zul je in het algemeen niet zo veel terugzien in een Scandinavisch interieur, wel houten vloeren gedecoreerd met kleurrijke vloerkleden. Hou in gedachten: less is more. Dan krijgt jouw interieur als vanzelf die Scandinavische toets.


Wij kozen in deze sfeerkamer voor bank Zico van Passe Partout op een hoog metalen onderstel met een comfortabele en praktische stof. Op de bank liggen kussens in verschillende stoffen en kleuren van o.a. Moltex en Lifestyle.  Op de houten vloer ligt een vloerkleed van Louis de Poortere. De strak vormgegeven salontafels van metaal met gezwart hout ogen nog lichter vanwege het zwevende effect. Leeslamp Petit van Frezoli Lighting by Tierlantijn zorgt voor gedoseerde verlichting.

De materialen

In deze kamer gebruikten wij:


Bank Zico
Bank Zico
Vloerkleed Mad Men
Vloerkleed Mad Men
Leeslamp Petit
Leeslamp Petit
Salontafel Piazza
Salontafel Piazza
Sierkussen Alligator
Sierkussen Alligator
Portret van een jonge vrouw met de hond

Op textieldoek van Hollandsmooi


Thérèse Schwartze schilderde in haar Parijse atelier dit model in Italiaanse dracht. Zij wisselt een blik met de hond Puck aan haar rechterzijde. De verschillende rijke stoffen van haar jurk zijn goed getroffen. Voor een jonge Nederlandse vrouw was werken in Parijs destijds even onconventioneel als het najagen van een professionele kunstenaarscarrière. Maar als schildersdochter was Schwartze wel wat gewend.

Formaat van het textieldoek in deze kamer: 100 x 200 cm.