“We wonen landelijk en ook ons interieur ademt een landelijke sfeer met natuurlijke tinten.” 

Landelijk 
strak

Natuurlijk wonen in Meerveld


Familie Bleijenberg vindt het heerlijk wonen op de Veluwe. Ze verhuisden kort geleden van een klein huisje naar een royale vrijstaande woning, midden in de natuur in Meerveld. “We wonen landelijk en ook ons interieur ademt een landelijke sfeer met natuurlijke tinten.” 


  symmetrisch en eigentijds  

De nieuw gebouwde woning van Arno en Margreet past perfect in het landschap. In harmonie met de eeuwenoude natuur. “Dat wilden we graag”, legt Arno uit, “een huis dat echt een landelijke uitstraling heeft, passend bij de plek waar het staat. Maar tegelijk moest het wel een eigentijds huis zijn. Symmetrie was daarom een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp van het huis.” 


Landelijk strak

Als je via de gang - sfeervol met karakteristieke Raw Stones op de vloer - binnenkomt, blijken het ontwerp van het huis en het interieur inderdaad die twee-eenheid te bezitten. “Landelijk strak, met natuurlijke kleuren,” zo omschrijft Margreet het kernachtig. “Het is uiteindelijk binnen wel redelijk strak geworden, maar niet te. Het moest wel sfeervol blijven.” En dat is het zeker, bij Arno en Margreet. Een stilleven op een sidetable, een nonchalant neergezette vaas op de eettafel. De woonkeuken en -kamer ademen een familiaire sfeer.


Ruime woning

“Dat komt vooral ook omdat we veel gebruikgemaakt hebben van natuurlijke kleuren en materialen”, vertelt Arno enthousiast. Veel houten elementen zorgen inderdaad voor warmte en een gevoel van geborgenheid in het verder redelijk strakke geheel. Robuust parket, knoestige wandplanken, een ronde tafel - sfeervol gedecoreerd met een kleurrijke bos bloemen: hier wordt geleefd. Arno: “Ja, hout verveelt nooit, het leeft. We komen uit een klein huisje, dus we genieten echt van zo’n ruime woning. Omdat we nieuw gingen bouwen, konden we alles naar wens indelen. De speelkelder bijvoorbeeld wordt door de kinderen volop benut.” 

Interieur moet groeien

“Het interieur moet nog wel groeien”, vertelt Margreet. “Daarom hebben we in eerste instantie bewust voor witte muren gekozen. Wie weet verandert dat nog.” Het Woonhuis adviseerde het echtpaar bij de rest van het interieur. “We hadden voor ons vorige huis ook al meubels gekocht bij het Woonhuis en dat beviel heel goed. Ook dit keer zijn we heel goed geholpen, van raambekleding tot tegels in de hal, van de hoekbank en stoelen tot en met de decoratie.” 


Terug naar overzicht
Terug