Binnenkijken bij

FAMILIE NOORDERIJK


gerenoveerde
woonboerderij

met strak landelijk interieur

Net buiten het Veluwse dorp Elspeet siert een gerenoveerde woning het landschap. Landelijk gelegen, het bos en de hei op steenworp afstand. De bewoners Mariska en Cees vertellen: “We hebben het helemaal verbouwd. De wat gedateerde woning hebben we opgeknapt tot een nieuw huis, maar wel met behoud van karakteristieke elementen”, vertelt Cees trots.

Authentieke en historische details

Midden tussen de weilanden valt het huis van Cees en Mariska direct op. Strakke, wit gestucte muren. Daarboven een sierlijke, rieten kap. In de gevels moderne contrasterende kozijnen, uitgevoerd in historische afmetingen. En ook bij binnenkomst ervaar je die unieke combinaties van landelijke en een tikkeltje industrieel. “Het interieur vinden we heel ‘warm’ door de eikenhouten balken, veel natuurtinten en het nodige groen. En dankzij de glazen deuren kijk je door het hele huis heen. Zo heerlijk ruimtelijk!” Cees grinnikt als hij terugdenkt aan hoe het huis eruitzag. “Je waande je nog in 1978, zo lang was er weinig aan gedaan. Maar het plekje was zo mooi…” En Cees kreeg al gauw voor ogen hoe prachtig ‘hun’ huis kon worden. “De stijl van het huis sprak me wel aan. Lage deurtjes, een lage kap en meer van dat soort elementen - typisch voor een oude boerderij.”


Architect Johan Hofman dook in de historie van het huis en kwam met een beeld van de situatie rond 1930. “Het was precies hoe we het voor ons zagen”, vertelt Cees. “Vooral de gevel bijvoorbeeld, met die grote staldeuren en de twee lage loopdeurtjes ernaast.” Er werd besloten het bestaande huis grondig te renoveren tot een vrijwel nieuwe woning, maar wel met behoud van dat soort karakteristieke elementen. Cees wijst omhoog: “Kijk bijvoorbeeld eens naar die houten balk op de vroegere deel, daar stonden vroeger de koeien.”

INTERIEURONTWERP

Terwijl het droomhuis vorm kreeg in de verbouwplannen, bedachten Mariska en Cees hoe het interieur eruit moest zien. “We wilden een landelijke stijl, dat was wel duidelijk. Maar ook hier weer gecombineerd met moderne details”, vertelt Mariska. “Maar als je dat dan weet, hoe pak je dat vervolgens aan? Hoe zorg je er dan voor dat het huis en het interieur echt goed bij elkaar passen? Dat vond ik een zoektocht.” Daarom werd de hulp van Albertien, interieurstyliste bij NO3 OMNICREATIVES, ingeroepen. “Zij begreep precies wat we wilden toen we onze wensen vertelden. Samen met haar hebben we bij Het Woonhuis alle kleuren en materialen bij elkaar gezocht.” Dat bleek een gouden greep, erkent Mariska. “Kijk eens hoe goed het allemaal bij elkaar past. Ja, daardoor is het voor ons echt het perfecte huis geworden”, glimlacht Mariska.    


blinde boekenplanken

De blinde boekenplanken noemt Mariska een verrassing in haar interieur. “Daar was ik zelf niet op gekomen, maar het voegt echt iets toe. Je blijft ernaar kijken.” Heel blij zijn zij en Cees ook met de aparte zithoek voor het grote raam. Een comfortabele fauteuil, een hoge bijzettafel en in het oog springende details maken het tot een loungeplek waar ze regelmatig even neerstrijken. “Ook zo’n combinatie die je zelf niet zomaar bij elkaar uitzoekt, maar waar we heel blij mee zijn.”




LANDELIJKE Leefkeuken

De keuken is de ruimte waar Mariska het liefste is. “Het is voor mij een ‘leefkeuken’. De ruimte is ook ietsje groter dan de kamer. We hebben er gezellige barkrukken staan en een ruime eettafel.” Opvallend is het grote textieldoek daarnaast. Mariska lacht: “Ja, dat is echt een eyecatcher. Het is er eentje van hollandsmooi. Hij oogt het heel chique - vind ik - en brengt veel sfeer in de ruimte.” 


Aan de keukentafel zit nog wel een verhaal vast, moet Mariska bekennen. “Het is de derde tafel die Het Woonhuis hier bracht… We kochten - voor de tweede keer - bijna alle meubels bij hen, omdat de adviseurs je goed helpen, ze kwaliteit leveren en de service heel goed is. De tafel die we uitgezocht hadden, bleek toch niet helemaal naar onze zin. Maar bij Het Woonhuis vonden ze het geen probleem om ‘m weer mee terug te nemen en een andere te leveren, die hier toch beter paste. En zo is het nu helemaal ‘ons huis’ geworden. Prachtig, toch?”

Terug naar overzicht
Terug