Binnenkijken bij  
 eddy en annemiek 

industrieel interieur in putten

grote veranda aan voorzijde huis

“We woonden voorheen in een nieuwbouwwijk in Putten en waren dolblij toen we ons eigen huis konden gaan ontwerpen en bouwen. Natuurlijk waren we gebonden aan gemeenteregels, maar toch is het helemaal geworden wat we hoopten. Ik heb zelf de binnen- en buitenkant geschetst en op basis van die tekeningen heeft de architect de bouwtekening gemaakt; bijna alles kon blijven zoals we het in gedachten hadden.” Aan de voorzijde van het huis is een grote veranda over de hele breedte gebouwd, verbonden aan het dak en daardoor één geheel met de woning. Annemiek vertelt: “Vanaf de veranda kijken we zo over de dierenweide voor ons huis, dat geeft echt een gevoel van vrijheid. Ook vanuit binnen trouwens, daarom hebben we voor zulke grote raampartijen gekozen.”


doorkijkhaard gaskachel industrieel modern

“de lamp van frezoli boven de tafel is bijvoorbeeld zo’n industrieel item”servieskast hoffz
frezoli hanglamp stoer industrieel

ruimtelijk effect


De benedenverdieping is ruim en licht. Om een ruimtelijk effect te creëren kozen Eddy en Annemiek voor lichte wanden en een doorgelegde zwarte natuurstenen vloer. Daarnaast zorgt het ontbreken van deuren ervoor dat de keuken, woonkeuken en kamer één grote ruimte vormen. “We kozen voor een natuurstenen vloer en lichte muren om een ruimtelijk effect te creëren”


oud houten lectuurbak
salontafel metaal frame eiken blad
keuken landelijk modern eiken geborsteld

INDUSTRIELE EETHOEK

​​​​​​​Eddy en Annemiek houden van meubels die mooi en tegelijkertijd ook praktisch zijn. “De stoelen van Apollo aan de eettafel zijn helemaal onze stijl, maar ook praktisch omdat de stof afneembaar is. En we hebben lang getwijfeld over de bank: moesten we nou voor stof of leer kiezen? Het werd leer, dat zit lekker en paste goed bij de andere meubels.” Inrichten en stylen is een hobby van Annemiek. “Ik doe het ook voor andere mensen en ons eigen huis inrichten was een fantastische klus. Ik heb een plaatje in m’n hoofd en weet al hoe het eruit moet zien, dat is handig.” op maat De strakke salontafel vormt een mooi contrast met de landelijke woonaccessoires, zoals het oudhouten bijzettafeltje en de grijze kruiklamp. Annemiek: “Ik denk dat je onze woonstijl het beste kunt omschrijven als modern landelijk met een industriële twist.

frezoli hanglamp stoer industrieel


“Ze hebben zelfs speciaal voor ons gordijnroedes van steigerbuizen in de collectie opgenomen!”

FREZOLI HANGLAMP

De grote lamp van Frezoli boven de eettafel is bijv. zo’n industrieel item, dat vinden we heel goed staan bij landelijke accessoires zoals de grove houten schalen en de glazen vazen. De lamp is wel ons favoriete stuk in huis: toen we die zagen hangen bij Het Woonhuis zeiden Eddy en ik tegen elkaar dat die er per se moest komen.”  De donkere kast van Hoffz is totaal niet modern en zorgt ervoor dat de strakke eetkeuken meteen gezelligheid uitstraalt. “Het huis moet wel ‘warm’ aanvoelen”, legt Annemiek uit. “Dat is ook de reden dat we voor de stenen nis kozen: het staat lekker stoer en aan de buitenkant op de veranda is de open haard er tegenaan gebouwd. Weer die mix van mooi met praktisch dus.”

industrieel interieur woonhuis elspeet

“we zijn blij dat we naar het woonhuis zijn gegaan. we vinden het allebei belangrijk dat er een klik is met de verkopers en dat was zeker zo met peter en jan. shoppen bij Het woonhuis was lekker gewoon en de service en adviezen waren heel goed.


Terug naar overzicht
Terug