Het sobere en gezellige interieur van de familie Van Milligen in Uddel

Sierlijk
sober

De eigen stijl bij familie Van Milligen brengt rust 


“Als we allebei na een dag werken thuis zouden komen, moesten we thuiskomen in een rustig huis”, vertelt Nadja over hun uitgangspunt. Dus werd het een interieur zonder poespas, maar wel heel gezellig en volgens eigen stijl. “Ons hoofd wordt nu ook écht rustig als we thuis zijn.” 


'Elke dag dat ik thuis kom, voel ik mij overweldigd dat dit stulpje van ons is. Zo leuk dat alles wat we samen bedachten, volledig tot zijn recht komt in het huis.'

Aan de wand hangt 'Boslandschap bij maanlicht' op canvas van hollandsmooi.

rustig interieur

De rust in het interieur vond het jonge stel door alles perfect op elkaar af te stemmen. Als voorbeeld wijst Nadja naar de tafels, die - afgezien van de grootte - identiek zijn. “We wilden graag tafels met een houten blad en zwarte stalen poten. Edwin heeft ze zelf gemaakt samen met zijn vader en neef. Ook het tv-meubel en de lamp zijn door ons zelf ontworpen en passen er perfect bij.” Het geheel staat op een mooie vloer, die een beetje donkerder is dan de tafelbladen. De salontafel wordt omgeven door een comfortabele royale hoekbank, met daarin een paar kussens die subtiel kleur brengen tegen de contrasterende grijze muur. “We wilden één muur wat anders doen, dat is uiteindelijk deze mooie grijze kalkverf geworden. En het mooie is: deze kalkverf komt door het hele huis – in elke ruimte – weer terug.” 

INDUSTRIEEL MODERN

Nadja omschrijft hun interieur als industrieel modern. Maar eigenlijk vindt ze een ‘eigen stijl’ een betere omschrijving. “Omdat het een nieuw huis is, wilden we het ook strak afwerken. Edwin kon gelukkig heel veel zelf doen.” Strakke plinten, veel lichte muren en spotjes in een strak gestuct plafond doen inderdaad modern aan. De strakke hoogglans keuken maakt het helemaal af.


ÉÉN AANSPREEKPUNT

Via Edwins familie kwam het stel bij Het Woonhuis terecht. Ze waren al bij verschillende winkels geweest, maar hun ideeën werden niet goed begrepen. Totdat ze bij Het Woonhuis kwamen. “We hadden direct een goed gevoel. We zijn heel goed geholpen met het uitzoeken van de kleuren zodat alles goed op elkaar werd afgestemd. Zelfs zo dat ons bed weer bij de kleuren in het gehele huis past.” Het Woonhuis leverde - afgezien van de meubels die Edwin zelf maakte - de complete inrichting. “Dat vonden wij heel erg fijn, zo hadden we maar één aanspreekpunt. Als er soms iets was, konden we ze direct bereiken en werden erg goed geholpen.” 

Terug naar overzicht
Terug