Binnenkijken bij​​​​​​​

FAMILIE MUSSCHE

thuis in een nieuwbouwhuis

praktisch en toch landelijk
Het is landelijk wonen in het Veluwse dorp Elspeet. De bossen en heide omgeven de bebouwing. Naast veel authentieke boerderijen en karakteristieke panden, krijgt ook nieuwbouw een plek. Francelle en Erik wonen met veel plezier in hun tussenwoning. “Alles nieuw, praktisch en toch landelijk. Ja, wij voelen ons hier helemaal thuis.” 


Wie de woning van het jonge echtpaar binnenstapt, begrijpt wat Francelle bedoelt. Ruimtelijke tussenwoning, praktisch ingedeeld met een keuken, eethoek en riante woonkamer. Een moderne haard tegenover de bank zorgt in de donkere maanden voor sfeer en warmte. Nu, hartje zomer, siert een fleurig boeket de eettafel. “Ja, dat geeft kleur en sfeer in ons huis. Net als die blauwe stoel”, zegt Francelle, terwijl ze de woonkamer inwijst.

fauteuil in koninklijk blauw

Ze moet eerlijk bekennen dat zo’n gekleurde fauteuil vooraf niet op haar wensenlijstje stond. “We wisten niet goed hoe we het wilden, dus hebben we veel woonwinkels bezocht om een beeld te vormen wat we mooi vonden. Het werd duidelijk dat we allebei een landelijke stijl wilden, maar dan niet ‘té’. Een tikkeltje strak mocht ook wel.” Toen ze bijna alle meubels uitgezocht hadden bij het Woonhuis, merkten ze dat ze kleur misten in hun interieur. “Het werd voor m’n gevoel te neutraal. Jan Duits van het Woonhuis adviseerde toen om de fauteuil in deze koningsblauwe kleur te doen. Ik vond het best spannend hoe dat zou uitpakken. Maar nu springt de stoel er echt uit. Mooi hè?”

Francelle en Erik voelen zich inmiddels echt thuis in hun nieuwe woning en interieur. “Van het ontwerp van het huis tot en met de de laatste details in de decoratie, alles konden we zelf uitzoeken. Dat was mooi, maar ook spannend. Natuurlijk hadden we een architect en werden we bij het Woonhuis heel goed geadviseerd over het interieur, maar hoe het écht zou staan bleef afwachten.” Samen met de andere bewoners en de architect werd een jaren 30 stijl voor het huizenblok gekozen. Iedere bewoner kon zelf de indeling in het huis bepalen. “Ons huis hebben we praktisch ingericht. Met een ruime woonkamer aan de voorkant. Door de breedte konden we ook een haard plaatsen. Het is echt een gezellige zithoek geworden, vinden wij.”


Woonhuis vol stijl en sfeer

Voor het interieur kwam het echtpaar uiteindelijk bij het Woonhuis terecht. “Daar werden we goed geholpen en de stijl sprak ons aan.” Dan, lachend: “We zijn best heel vaak daar geweest, we begonnen zo blanco aan het interieur. Maar doordat we veel gezien hadden en de tijd namen, werd steeds duidelijker wat we mooi vonden. En als we twijfelden, konden we gewoon de stalen even mee naar huis nemen. Dan zie je al veel beter hoe het wordt.” Ze wonen met veel plezier in hun zelf uitgezochte interieur. “Maar we moeten nog wel wat dingen gebeuren hoor”, zegt Francelle snel. Ze wil bijvoorbeeld nog een mooie klok aan de muur. “Maar daar moet je net tegenaan lopen. En we gaan het nog wat verder aankleden, zodat het nog meer ‘van ons’ wordt.” 


Terug naar overzicht
Terug