De prachtige eikenhouten vloer – in visgraat gelegd – zorgt voor een warme basis in het interieur.

blauw 
velours

Strak, sjiek en toch knus


Harry en Marion wonen inmiddels al 16 jaar in een strakke twee-onder-een-kapper in Genemuiden. Nieuwbouw in jaren 30-stijl, dus met wat ‘knusse’ elementen, zoals een erker aan de voorgevel. Het interieur geeft bij binnenkomst eenzelfde gevoel. “We hebben een strak interieur, met een sjiek tintje, dat toch gezellig voelt.” 


  Ruimtelijk en sfeervol  

De prachtige eikenhouten vloer - in visgraat gelegd - zorgt voor een warme basis in het interieur. De zwarte pootjes van de zitmeubels, de zwarte tafel en meer geschilderde elementen zorgen voor een schitterend contrast. “Het was een gok toen ik besloot het zelf allemaal zwart te schilderen”, vertelt Marion lachend, “maar tot op de dag van vandaag ben ik er nog heel blij mee. Het geeft echt sfeer!” Het stel vond het belangrijk het interieur ruimtelijk in te richten. “Vandaar dat we bewust kozen voor meubels op pootjes, zodat je onder de meubels door kunt kijken.”


Uitgesproken kleuren

“De zandkleurige muren zorgen voor rust in het interieur”, wijst Marion, “maar ik wilde graag werken met uitgesproken kleuren in de meubels. Ik heb er heel wat woonbladen en websites voor bekeken.” Het resultaat mag er dan ook zijn. Met name de donkerblauwe bank, met daarop goudkleurige kussens, en het in het oog springende, bloemrijke schilderij van  hollandsmooi vallen op. “Ja”, beaamt Marion, “dat is voor mij echt de blikvanger in ons huis!” 

Emotionele waarde

Ook de eikenhouten kast in de woonkamer trekt de aandacht. Een historisch element in een verder eigentijds interieur. “De kast hebben we als enige meegenomen uit ons vorige interieur met een aantal antieke elementen”, vertelt Marion. “We kregen hem van mijn moeder toen we trouwden. Ik had er moeite mee om hem weg te doen, dus die moest dan ook een mooie plaats in onze nieuwe woonkamer krijgen. En zo komt hij prachtig tot zijn recht, toch?”

  Waardevol advies  

Niet alleen de meubels, maar ook veel decoratie komt bij het Woonhuis vandaan. “Ze hebben echt prachtige spullen!” Harry en Marion zijn enthousiast over hoe het Woonhuis hen adviseerde in het hele traject. “Peter is zelfs nog bij ons thuis geweest om zo een goed beeld te krijgen van de woonkamer. Dat hielp heel erg om de juiste meubels en kleuren bij elkaar te vinden.”

Terug naar overzicht
Terug