Binnenkijken bij  
MEES EN JANTINE


LANDELIJKE
TWEE-ONDER
EEN-KAP

de juiste mix van strak en landelijk

​​​​​​​

Een landelijke sfeer in een nieuw gebouwde twee-onder-een-kapwoning creëren: voor veel mensen is dat een uitdaging. Samen met het Woonhuis lukte het Mees en Jantine de juiste mix te vinden voor een strak en landelijk interieur. Het resultaat is, volgens Jantine, een sfeervol samenspel. “Het past allemaal precies bij elkaar.”


Een voordeel van een nieuwbouwhuis kopen, is dat er vaak tijdens de bouw al voldoende tijd is om goed over je interieur na te denken. “We hebben daar ook echt de tijd voor genomen”, Vertelt Jantine. “Zo kwamen we bijvoorbeeld op het idee om de indeling van het huis om te draaien. Daardoor ontstond er een ruime woonkeuken en een gezellige, knusse woonkamer.” En ook over de inrichting werd in de voorbereidingsfase al goed nagedacht, die moest vooral ‘gezellig en landelijk’ worden. En met die gedachte kwamen Mees en Jantine bij het woonhuis terecht.

Idee voor ogen

Een voordeel van een nieuwbouwhuis kopen, is dat er vaak tijdens de bouw al voldoende tijd is om goed over je interieur na te denken. “We hebben daar ook echt de tijd voor genomen”, vertelt Jantine. “Zo kwamen we bijvoorbeeld op het idee om indeling van het huis om te draaien. Daardoor ontstond er een ruime woonkeuken en een gezellige, knusse woonkamer.” En ook over de inrichting werd in de voorbereidingsfase al goed nagedacht, die moest vooral ‘gezellig en landelijk’ worden. En met die gedachte kwamen Mees en Jantine bij het Woonhuis terecht. 
“En het is toch anders geworden dan ik eerst had gedacht”, glimlacht Jantine. “Veel mooier dan wat ik van tevoren bij elkaar had gezocht, de items die we uiteindelijk hebben gekocht bij Het Woonhuis passen perfect bij elkaar.” Met behulp van de adviseur van Het Woonhuis kwamen Mees en Jantine tot hun ‘eigen’ interieur. “Jan pakte telkens alle kleuren en stalen erbij als we over een meubelstuk nadachten. Daardoor zie je ineens dat bijvoorbeeld een andere kleurtint veel beter past. Die aandacht voor kleuren en details hielp ons heel erg.”
Gezellig en intiem

Inmiddels wonen Mees en Jantine met veel plezier in hun woning. Ze brengen veel tijd door in de sfeervolle woonkamer en een wat modernere woonkeuken. “Door het neutrale kleurgebruik stralen beide ruimtes rust uit. Dat vinden we fijn.” In het oog springen de royale bank - “die vinden we heel mooi” - en de grote fauteuil met fluweelachtige stof die ertegenover staat. In de ruime woonkeuken wordt de wat strakkere tafel omringd door zes comfortabele, landelijke stoelen. Opnieuw een krachtige combinatie. Lachend: “We hadden zelf een ander type tafel in gedachten, maar toen Jan dit exemplaar liet zien, gingen we overstag. Hij past perfect in het geheel!”


Decoratie maakt het compleet

Het Woonhuis maakte het plaatje helemaal af met passende details. Jantine: “Toen de meubels geleverd werden, zei ik: ‘Als jullie de gordijnen komen brengen, nemen jullie dan gelijk wat decoratie mee?’. Enkele weken later werden de gordijnen geleverd. En de gevraagde aankleding. Jantine kijkt naar een prachtig pronkstuk op de eettafel. “Bij het Woonhuis wisten ze precies wat ik mooi zou vinden. Dat is toch uniek? Ja, ik ben er heel blij mee!” 


Terug naar overzicht
Terug