“De goudgele stoel was ons uitgangspunt – die kleur komt overal terug en zorgt voor een gouden randje”

Interieur met een gouden randje

Binnenkijken bij Reinold en Henrieke


Het haardvuurtje knappert gezellig terwijl Henrieke enthousiast vertelt over hun nieuwe interieur. Reinold en Henrieke gingen voor strak en modern, maar zeker niet kleurloos. “De goudgele stoel was ons uitgangspunt. Die kleur komt overal terug en zorgt voor een gouden randje.”  


  Goudgeel  

Dat die goudgele stoel er zou komen, stond overigens al vast voor Henrieke. “Die tint geel is echt mijn favoriet. Geel combineert ook heel makkelijk met de grijstinten die we in de woonkamer graag wilden. Ja, we wisten van tevoren wel wat we mooi vonden,” lacht Henrieke.


  Afwisseling  

Ze denkt even na en noemt dan de uitgangspunten waarmee ze bij het Woonhuis terecht kwamen. “Het belangrijkste vond ik dat alles goed bij elkaar zou passen. Verder wilden we gebruikmaken van verschillende materialen in het interieur. Hierdoor gaat het meer leven en wordt het niet saai. Met het nodige groen erbij maak je het helemaal af.” Subtiel steken de groene planten en cactussen omhoog uit de goed gematchte potten. 


  Lekker zitten  

Tussen de grijstinten en stalen meubels valt de sierlijke stoel het meest op. Maar Henrieke wil vooral de bank benadrukken. Lachend: “Ja, die wil ik toch wel speciaal benoemen. Het belangrijkste is dat hij echt lekker zit. Maar wat zo leuk is aan deze bank: je kunt hem helemaal naar eigen wens uitzoeken en aanpassen naar eigen smaak. Zo heb ik deze poten eronder gekozen, vanwege het strakke karakter. Doordat de kussens ‘los’ van elkaar zitten, oogt hij toch ook weer wat speels.”

  Op maat  

Via de hal – voorzien van  stijlvolle RAW Stones –  en de strak beklede trap naar boven, nemen we een kijkje in de slaapkamer van Reinold en Henrieke. Ook hier is alles perfect in balans. De verschillende kleuren vormen een mooie eenheid. Henrieke wijst op het hoofdbord achter het bed: “Daar ben ik ook echt trots op. Ik had zo’n hoofdbord al heel lang in mijn hoofd. Die hebben ze bij het Woonhuis vervolgens  uitgetekend. Zij hebben hem precies zo op maat gemaakt.”


  Totaalservice  

Henrieke en Reinold zijn dan ook erg te spreken over het Woonhuis. “Ze bieden een heel fijn totaalplaatje: je kunt er voor alles terecht en ze hebben heel goede service. Ze namen echt de tijd voor ons en gaven heel nuttige adviezen. Ook al wist ik ongeveer wel hoe ik het wilde, dan is net dat extra steuntje in de rug heel prettig.”

Terug naar overzicht
Terug