Het stoere landelijke interieur van de familie Van Asselt in Uddel

Stoer
landelijk

Eikenhout als rode draad


Ze hadden allebei zo hun wensen voor het interieur. Het pasgetrouwde stel Thomas en Mariëlle woont inmiddels met veel plezier in Uddel. De bouw van hun nieuwbouwhuis liep helaas uit, maar na hun huwelijksreis konden ze snel aan de slag. Vanaf het begin voelt het als ‘thuis’, vertellen ze. “We zijn echt superblij met ons huisje!”


“Ik zag al wel ongeveer voor me hoe het moest worden”, vertelt Thomas. “Een beetje strak en industrieel, passend bij het huis.” Hoe Thomas het voor zich zag, paste goed bij hun hoekwoning in de Uddelse nieuwbouwwijk. “Maar m’n vrouw wilde toch graag een meer landelijke stijl”, zegt hij lachend. “En dus is het een mooie combinatie geworden. Stoer landelijk, zeg maar.” 


Zithoek uit de showroom

Ze bladerden heel wat woonmagazines door en zagen veel ideeën op Pinterest. Toch wilden ze ook in het echt ervaren wat meubels doen. Toen ze bij het Woonhuis binnen liepen, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. “We hebben in een dag vrijwel alles uitgezocht”, vertelt Mariëlle. “De zithoek komt bijvoorbeeld precies zo uit de showroom. Zo wilden wij het ook. En kijk maar hoe gezellig het is geworden. De haard maakt het voor mij helemaal compleet. Mooi ook met die eiken schapjes, toch?” 

Sfeer was een belangrijk uitgangspunt. Zo wilde het stel in ieder geval een ronde tafel - die gelukkig ook paste - en een kookeiland met barkrukken. “Je schuift toch even lekker aan terwijl de ander aan het koken is.” 


Eikenhout centraal

In het interieur komt het eikenhout telkens terug. “We vinden dat erg stijlvol en het geeft ook een bepaalde uitstraling”, vertelt Thomas. “Het hout geeft een landelijke sfeer”, vult Mariëlle aan. “Zoals de hanglamp boven de ronde eettafel en de houten kruiken.” Het stel koos er bewust voor het hout te combineren met strakke elementen. Een goed voorbeeld is de voorraadkast onder de trap. Thomas: “Kijk, in plaats van een standaard binnendeur hebben we dubbele eiken deuren laten plaatsen. Maar dan wel blind gemonteerd, zodat het lekker strak oogt. Gaaf toch?” 

Kleuradvies
en snelle service


Thomas en Mariëlle zijn erg enthousiast over het Woonhuis. “Ze hebben ons echt heel erg goed geholpen bij een aantal keuzes in ons interieur. Daardoor is het nu echt ons ‘thuis’ geworden.” Als voorbeeld noemen ze de kleur op de muren beneden, die mede dankzij de adviezen van Jan een paar tinten lichter is dan ze eerst hadden bedacht. “Nu past het echt veel beter bij de rest van ons interieur en hebben we heerlijk lichte muren.” Thomas vult aan: “En wat helemaal super was, is dat Jan zelfs tijdens zijn vakantie de meubels kwam bezorgen. Daardoor konden we nog sneller ons huis in!” 

Terug naar overzicht
Terug