Binnenkijken bij

TJACCO EN MARITA


Landelijk en jong

Een gezellig huis dat
warmte uitstraalt


In juni 2017 betrokken Tjacco en Marita hun tussenwoning in Nunspeet. Met de foto’s van de makelaar op zak bezochten ze Het Woonhuis. Marita: “Tegen de adviseur - Peter - zeiden we: ‘Dit vinden we mooi, deze stijl willen we graag doorvoeren’. Hij begreep direct wat we wilden: een gezellig huis dat warmte uitstraalt.” Landelijk en jong, zo zou Marita hun woonstijl willen typeren. Met een eigen touch. “Landelijk klinkt altijd wat ‘afgezaagd’, maar bij Het Woonhuis zagen we dat je een landelijke stijl echt op 1001 manieren kunt realiseren.”


Roze stoel en kacheltje

Toen we deze stoel zagen, sprong die er gelijk uit


Een eye-catcher in hun interieur vindt Marita de roze stoel in de hoek van de woonkamer. Lachend: “Ja, hij is roze, maar zelfs Tjacco zit erin, hoor. We wilden graag wat kleur in het verder redelijk sobere interieur brengen. Toen we deze stoel zagen, sprong die er gelijk uit. Die moest er gewoon komen.” De kachel, centraal in de woning, is het pronkstuk van Tjacco. Ervoor staan een comfortabele bank en twee fauteuils. Ze ogen niet alleen comfortabel, ze zijn het ook, vertelt Marita. “Dat vonden we boven alles belangrijk: fijne meubels om op te zitten.”

Typische touch


In de hoek van de woonkamer staat een tafeltje met een kruiklamp erop. Een brocante ogende stoel nonchalant aangeschoven ervoor. Naast de lamp een stapeltje boeken met kant eromheen. Op de keukentafel trekt een nostalgische naaimachine de aandacht. In de zwarte kast - ook van Het Woonhuis - een verzameling prachtig uitgestald servies. Marita houdt ervan om met kleine details een typische, eigen touch aan het interieur te geven. “Het hoekje met het tafeltje en de kruiklamp erop vind ik prachtig. Evenals de zwarte kast: hij is mooi en er zit zo veel ruimte in! Toen ik de kast zag, was ik direct verkocht.”

Verlichting

juiste advies voor onze lichtpunten


De kleurstelling, de meubels, de verlichting: Peter hielp Tjacco en Marita om ‘het plaatje’ compleet te maken. “Zelfs bij de verlichting werden we goed geholpen. Ik wilde graag advies hoe het niet te donker zou worden in huis, Peter hielp ons om de juiste lampen te zoeken op de juiste plek. Ja, we waren bij het eerste bezoek direct overtuigd: hier gaan we zeker slagen. Ik zou anderen zeker aanraden om bij Het Woonhuis langs te gaan, er wordt alle tijd voor je genomen. Heerlijk, toch?” 


Terug naar overzicht
Terug