THUISGEVOEL op kantoor

bij Essention Groep in Lunteren

“Wanneer je als advies- en trainingsbureau drie keer het woord suite, oftewel (huis)kamer in je bedrijfsnaam hebt verwerkt, moet je bij die huiselijke sfeer ook wel écht ervaren, vind ik.” Aan het woord is Johan Visser. Samen met het Woonhuis richtte hij het monumentale bedrijfspand Villa De Eerdbeek in.




De Dorpsstraat die dwars door het rustieke Veluwse dorp Lunteren loopt, wordt aan beide kanten gesierd door prachtige panden. In één daarvan - Villa De Eerdbeek - huist sinds begin dit jaar het bedrijf van Johan Visser. “Het is een echt monumentaal pand. Voor zover we kunnen achterhalen, stamt het uit 1915. Een heel karakteristieke villa, vlak bij het middelpunt van Nederland.”


thuis voelen

Visser runt in dit pand Essention Groep, een bureau voor strategie- en leiderschapsontwikkeling. “De villa sluit heel erg aan op het verhaal waar we voor staan. In de naam van onze drie bedrijven zit namelijk het woord suite verwerkt. Dat staat voor een huiskamer: warm, betrokken, persoonlijk en gastvrij. Volgens ons horen daar een pand en inrichting bij die dat gevoel uitstralen. Mensen moeten zich bij ons thuis voelen.”


Terwijl de villa uitgebreid gerenoveerd werd, vertrok Visser met een moodboard onder de arm naar het Woonhuis. “De stijl van het Woonhuis - landelijk en retro - sprak ons erg aan en ik kende Peter al als een heel fijne adviseur. Hij begreep precies wat we in gedachten hadden. Hij wist onze wensen heel goed te vertalen en durfde met zijn ervaring ook iets anders te adviseren dan wij in ons hoofd hadden. Een interieur in zo’n grote ruimte bleek toch wat ingewikkelder dan in een eigen woning.



wanddecoratie voor kantoor

Welke kamer in de ruime villa je ook binnenstapt, overal springen de levensechte schilderijen van grootmeesters in het oog. “De schilderijen blijven je boeien”, vertelt Johan enthousiast. “We hebben voor iedere ruimte een schilderij als uitgangspunt genomen voor de rest van het interieur.” In één van de ruimtes staart het meisje met de parel je aan, het beroemdste schilderij van Vermeer. “Prachtig hè… En die kleuren in dat doek zijn zo mooi!” De koraalachtige blauwtinten van het werk zie je inderdaad terug op meerdere plekken in het interieur. Een bijpassende stoel, een bankje in dezelfde kleurenrange. “Telkens met zo’n schilderij als uitgangspunt, werkten we naar een compleet eindplaatje. De zwarte open haard past er ook weer perfect bij. De houten vloer maakt het geheel weer huiselijk. Het past allemaal bij elkaar.”


Iedere ruimte een andere sfeer

Visser is dan ook heel blij met het resultaat. En niet alleen hij, voegt hij er snel aan toe. “Klanten ervaren de sfeer in het pand als heel warm. En het leuke is dat iedere ruimte zijn eigen sfeer heeft. Daardoor zoek je afhankelijk van het type gesprek de ruimte die daar bij past. Neem de serre: daar heb je veel licht en kun je vrij van je af kijken. Ideaal voor coachgesprekken bijvoorbeeld. We hebben in dit pand veel flexibiliteit gecreëerd met de inrichting, vind ik. Ten opzichte van ons vorige pand kunnen we nu meer met groepen werken en dus veel meer afwisselen in de ruimtes. En waar je ook bent, het hele interieur sluit dankzij het Woonhuis heel mooi aan op ons uitgangspunt: werken in de warmte van huiselijke suites.”



Terug naar overzicht
Terug