Het Woonhuis interieur van

De familie
Roelofsen


Vertrouwd adres

_________________


Stel, je hebt net een huis betrokken in een fijne woonwijk en je zus komt met het plan om samen een twee-onder-één kap woning te laten bouwen, midden tussen de landerijen. Voor Stevan en Helene was het even slikken, maar het idee om een dubbele kap geheel naar eigen smaak te delen met haar zus en zwager (de broer van haar man) bleek tóch te verleidelijk. Het stel ging overstag. Na de bouw moest het nieuwe huis natuurlijk ook ingericht worden. Daarvoor stapte Helene naar een vertrouwd adres: Het Woonhuis. Voor we binnen kijken, willen we eerst het naadje van de kous weten. Hoe zit dat met die broers en zussen?

Alles dubbel


“Mijn zus is ongeveer acht jaar ouder dan ik. Zij was al langer getrouwd toen ik een relatie kreeg met de broer van haar man. Dus zo zijn twee zussen getrouwd met twee broers. Met z'n vieren hebben we deze dubbele woning laten bouwen. Nu wonen we dus met mijn zus en zwager onder één dak. En dat bevalt prima. Recent ben ik bevallen van een prachtige tweeling. En dan merk je hoe handig het is om zo dichtbij familie te hebben. Mijn zus weet onze voordeur én achterdeur goed te vinden.



Negen maanden in
​​​​​​​een stacaravan


We hebben van onze oude meubels maar één stoel meegenomen. Dit vonden we nog steeds een hele mooi stoel, dus die staat nu naast de haard. Al onze andere meubels waren door het verhuizen niet goed meer. Tijdens de bouw van ons nieuwe huis hebben we 9 maanden in een stacaravan gewoond. Dat deed ook geen goed aan onze oude meubels. Daarnaast heb je met andere ruimtes te maken, waardoor het praktischer was om alles opnieuw in te richten. Nu maak je bij nieuwbouw best lang plannen, dus hebben we goed kunnen nadenken over wat we mooi vinden. Zo probeer je samen tot een mooi geheel te komen.

Meedenken maakt
​​​​​​​het makkelijk


We wilden graag een lichte basis, met een houten vloer. We hebben gekozen voor een heel uitgesproken keuken, met een groot natuurstenen kook- en spoeleiland. Een echte eye catcher. Daarom mochten de meubels rustig blijven. Met dat beeld zijn we naar het Woonhuis gegaan om advies. Wat zou hierbij mooi combineren? We wisten dat we een grote ovalen eettafel wilden. Het Woonhuis heeft ons verschillende stoffen en materialen laten zien. Voor de stoelen en tafel, maar ook voor de bank en de gordijnen. Door creatief meedenken maakten ze het ons makkelijker.


Niet te bankerig


Qua meubels waren we er voor de woonkamer al snel uit, want deze bank hadden we al eerder gezien en daar waren we weg van. Voor de serre vonden we het lastiger, omdat je daar rondom ramen hebt. Wéér een bankje vond Jan van het Woonhuis te ‘bankerig’. Hij kwam toen met het idee: zet vier fauteuils neer, met een bijpassende poef als tafel, dat geeft meteen een ander beeld. Dat klopt ook. We krijgen zelfs complimenten van voorbijgangers die zeggen: “Wat ziet jullie serre er gezellig uit!”


Amicale sfeer


Ik kom uit een gezin met vijf meiden en een jongen en iedereen is het eens: als je nieuwe meubels nodig hebt, ga je naar ’t Woonhuis. Bij het Woonhuis weet je: ze denken mee, je kunt meubels op zicht krijgen en als er een keer wat is, krijg je goede service. Bovendien is de sfeer er heel amicaal. We komen beide graag bij het Woonhuis. Het is gewoon gezellig. Sterker… soms wordt het nog wel een latertje ook!”

Afspraak plannen Neem contact op stel een vraag gratis brochure