Het Woonhuis interieur van

Familie
Vos


het plan was
​​​​​​​een nieuwe keuken

_________________


De familie Vos wilde een nieuwe keuken. Liefst eentje met meer kastruimte. Tja, wat doe je dan… meteen maar de hele benedenverdieping aanpakken? Volgens Carola Vos kwam het daar wel zo'n beetje op neer:

“We wonen hier sinds 2011 en hadden wel al een keer alles geschilderd, maar ik miste toch kastruimte in de keuken. En we wilden ook iets anders met de houtkachel in de woonkamer. En dan meteen maar de koof tussen de woonkamer en de keuken verwijderen en dus een stuk opnieuw laten stuccen.

Hoge kastenwand


We besloten de L-vormige keuken te vervangen door een rechte opstelling. Vanwege het raam zonder bovenkastjes. Omdat je toch voldoende bergruimte wilt, hebben we een hoge kastenwand laten maken. Daar kunnen we nu heel veel spullen kwijt, inclusief de geluidsinstallatie.“Vormgeving en zo is mooi, maar het allerbelangrijkste is een plek om met je gezin te genieten.”

Goed advies
​​​​​​​van onze zwager


We hadden zelf wel een idee van hoe we het ongeveer wilden hebben, maar Peter van Het Woonhuis is mijn zwager, dus die kon ons mooi adviseren. Hij heeft meegedacht en een tekening gemaakt van hoe het zou kunnen worden. Ook de bank heeft hij helemaal uitgedacht. Goed, de stijl hadden wij uitgezocht, maar hij kwam met deze vorm. We wilden sowieso de ruimte goed benutten, met voldoende zitplekken, en ook de erker erbij betrekken. De kastenwand hadden we al in de winkel gezien en die heeft Peter in de tekening verwerkt. En wel zó, dat ook de kachel goed tot zijn recht komt.Race tegen de klok


Alles is nu nieuw, op een paar kleine tafeltjes na die we al eerder bij Woonhuis kochten. We zijn in december gestart, dus toen was alles kaal. Ik wilde graag in april de verjaardag van mijn zoontje vieren in een compleet huis. Ze hebben echt hun best gedaan om alles op tijd klaar te krijgen. Eind maart is alles geplaatst, op de salontafel na. Daarvoor hebben we een tijd een leentafel gehad. De stoelen werden op de avond voor de grote dag om half zes met een koerier geleverd. Dus dat was best nog even spannend.


Het favoriete plekje


De speciale bekleding van het ronde stoeltje heb ik zelf uitgekozen. Dat is een beetje gewaagder dan de rest en iedereen zei eerst: “Okay… Heb je dat gekozen?” Maar nu het er eenmaal staat, blijkt het prima te passen. Het is mijn favoriete plekje, behalve natuurlijk als we in het weekend met zijn viertjes lekker samen op de grote bank kunnen hangen met een boekje erbij. Want vormgeving en zo is mooi, maar met je gezin genieten van een lekkere woonplek, dat is toch het allerbelangrijkste.”


Afspraak plannen Neem contact op stel een vraag gratis brochure