Het Woonhuis interieur van

Gerrita

& Jaap

Eigen interieurs sinds 1978

Woonhuis anno nu.

Eigen interieurs sinds 1978

Woonhuis anno nu.


Hotel-chique van
woonkamer tot berging

_________________


Een gloednieuwe woning inrichten… dat is toch wat anders dan alleen een nieuw bankstel of een eethoek kiezen. Voor de inrichting en styling van hun vrijstaande nieuwbouwhuis gingen Gerrita en Jaap Van Beek te rade bij het Woonhuis. Daar bleken ze verschillende opvattingen te hebben over de juiste stijl. Gelukkig slaagden ze er uiteindelijk tóch in een inrichting te vinden die aan beider smaken voldoet. We spraken Gerrita over haar ervaringen.

Twee smaken

vinden elkaar


Ik kende Marianne van vroeger van school en heb haar gebeld met de vraag of ze met ons mee wilde denken. Ze was meteen enthousiast, dus zijn we eerst eens vrijblijvend gaan kijken. Nu hebben mijn man en ik niet dezelfde smaak. Ik zat meer in de landelijke hoek, met hout en grijs, wat je toch wel vaak ziet. Mijn man houdt daar niet echt van. Toen we samen met Peter door de winkel liepen hebben we eerst vooral naar meubels van mijn smaak gekeken.Hoekbank


"Ik deed het woord en mijn man liep vooral mee.
​​​​​​​Ik wist vooraf heel goed wat ik wilde, tot Peter die ene bank aanwees. Mijn man gaf meteen aan dat hij die wel heel mooi vond. Ik moest even wennen, want voor mij was het best vernieuwend, maar kon er toch wel in meegaan. Zeker toen Peter liet zien wat je daar allemaal bij kon kiezen. Je gaat steeds een stapje verder in het proces en zo maak je jezelf de nieuwe stijl eigen. Ik werd op een gegeven moment écht enthousiast!"

Compleet huis


"Uiteindelijk hebben we op de keuken en de vloeren na het hele huis met het Woonhuis ingericht. De meubels, accessoires, gordijnen en vloerkleden, alles sluit op elkaar aan en past bij elkaar. Het makkelijke van één winkel is ook dat je niet alles heen en weer hoeft te slepen. We hadden alleen een staal van de keuken en van het schilderwerk om de kleurkeuze op te baseren. Peter is al tijdens de bouw een paar keer komen kijken omdat je zo een beter beeld krijgt dan vanaf tekening. Toen het huis klaar was is hij opnieuw gekomen om alle maten op te nemen. En natuurlijk was hij er ook steeds bij als de meubels geleverd werden.”
Slimme oplossing


“Ook bij de indeling van de ruimten heeft het Woonhuis meegedacht. Dat was best nog even puzzelen. Tussen onze woonkamer en de grote eetkeuken is namelijk een glazen serre en we konden moeilijk bedenken wat we daar neer zouden zetten. In de keuken was al een grote tafel en in de kamer een hoekbank met een salontafel. Peter kwam toen op het idee van een tafel in een soort tussenmaat met drie ronde stoelen. Zo ontstond een heel andere zithoek dan in de woonkamer. Daar waren we zelf nooit op gekomen, dus ook hierin was hun inbreng heel waardevol.”


Vlinderstoel


"De serre is nu echt een onderdeel van de leefruimte. Ondanks al het glas voelt het toch echt als ‘binnen’ terwijl je uitkijkt over de tuin. Het is een heel lekkere ruimte als er vrienden met kinderen komen, die zitten dan in de serre wel in het zicht maar met de grote glazen deuren dicht toch ook rustig. We hebben vijf kinderen. Met de verschillende kamers kan iedereen zijn eigen plekje zoeken. Mijn eigen favoriete plek is de vlinderstoel. Als we met zijn allen in de kamer zijn, zit ik bijna altijd daar. Het is niet per se ‘mijn’ stoel, maar als ik binnen kom, kies ik meestal die plek. Ook in de serre voel ik me prettig. Met dat aparte model stoelen, de wat hogere tafel en het heerlijke uitzicht is dat echt een uniek plekje.”


chique


"De stijl van ons huis is lastig te omschrijven. Het is chique. Een beetje richting industrieel maar toch heel verfijnd, met die dunne stalen pootjes. Qua stoffen hebben we veel natuurtinten, zand, groen, goud, warm, wat een beetje een hotel-gevoel geeft. Maar wel alles goed bestand tegen krassen en vlekken. We leven hier volop en het moet dus tegen een stootje kunnen. De hoofdlijnen zijn van Peter, maar als ik nu nog eens iets nodig heb, dan app ik Marianne. We hebben bijvoorbeeld in de aanbouw een grote berging, een kale ruimte. Die wilde ik aankleden. Ik had er een leuk hoekje van gemaakt met een schilderij, een tafeltje en een lamp. Maar er miste nog iets van decoratie.

Dan overleg ik met Marianne, maken we een rondje door de winkel en komt het goed.”Alles naar wens


"Dat tot in detail inrichten en helemaal perfect maken, daar kan ik echt van genieten. Maar eerlijk gezegd ben ik wel de enige bij ons thuis. De rest heeft zoiets van: ‘het zal wel een keer klaar zijn, toch?’ Jaap vindt het al snel goed. Qua meubels hebben we alles samen uitgezocht en de aankleding mag ik bepalen. Hij is in ieder geval erg tevreden met de stijl, en ik ook. Daarin hebben we elkaar echt gevonden tijdens het proces bij het Woonhuis. Al met al zijn we samen superblij met het eindresultaat.”

Afspraak plannen Neem contact op stel een vraag gratis brochure