Het Woonhuis interieur van

Hans & Jenneke

Het Woonhuis interieur van

Hans & Jenneke

Het Woonhuis interieur van

Hans & Jenneke


Modern maar
niet trendy

_________________


Jenneke en Hans Mulderij uit Nunspeet vonden het huis van hun dromen in… Nunspeet. Ze besloten al hun oude meubels te verkopen en het nieuwe huis – na een grondige opknapbeurt – ook geheel nieuw in te richten. Hun nieuwe meubels, verlichting en accessoires vonden ze grotendeels bij het Woonhuis. Jenneke vertelt met veel plezier over haar keuzes en het resultaat. "De verbouwing van de keuken, de badkamer, de toiletten en de badkamer boven is allemaal in acht weken gebeurd. Dat hadden we heel strak gepland. Toen we in december overgingen was de keuken nét drie dagen af. Vanaf dat moment konden we hier al prima leven, al moest er op de zolder nog wel van alles gebeuren. Pas nu daar het dak geïsoleerd is en we de speelkamer hebben ingericht, heb ik het gevoel dat het huis écht af is."

Details


"Het is een huis met veel karakter, waar echter al lange tijd niet veel aan vernieuwd was. We konden het dus naar hartenlust verbouwen. Daarbij hebben we wel alle mooie details gehouden. Zoals de kleine raampjes en de prachtige ronde deuren met het authentieke beslag. Het huis leefde al, maar wij hebben het als het ware een nieuwe ziel gegeven."Weekendkamer


"Wat de inrichting betreft… toen we hier binnenkwamen, zagen we meteen de mogelijkheden. We hebben één kamer echt klassiek ingericht, met een zwarte bank en twee gouden stoeltjes. Het is een beetje een chique kamer, de weekendkamer, al gebruiken we hem natuurlijk gewoon de hele week. In de klassieke kamer hadden we nog een mooie stoel nodig. Toen heb ik Peter een appje gestuurd van “heb je nog een leuke design stoel om die kamer nét even een frisse tint te geven?” Kwam hij terug met: “Ik heb nog een prachtige stoel. Weet bijna zeker dat je die mooi vindt.” Hij had gelijk, en twee dagen later stond die stoel bij ons thuis."Tweede woonkamer


"Daarnaast is er een tweede woonkamer, zodat als er bezoek is je niet per se allemaal bij elkaar moet zitten. Onze oudste is 12, die heeft wel eens vriendjes op bezoek, die kunnen dan rustig in de ene kamer spelen terwijl wij in de andere koffie drinken."


Tijdloos


"We hebben echt alles nieuw gekocht, op één lievelingsstoel na. Die staat nu in de slaapkamer. Bij de inrichting hadden we niet veel hulp nodig. Wij hebben zelf een groothandel in woondecoratie, dus je weet wel zo’n beetje wat je mooi vindt. Ons vorige huis was meer brocante-achtig qua stijl. Nu is het veel moderner, maar zeker niet trendy. We zijn niet echt gevoelig voor modegrillen. Ik weet zeker dat ik dit over vijf jaar nóg mooi vind."
Leefkeuken


“De keuken wilden we eerst afsluiten met van die grote stalen ramen, maar toen we eenmaal de ruimte doorgebroken hadden, besloten we het toch liever open te houden. Nu hebben we een enorme leefkeuken met daarin ook een tafel waar je echt aan kunt leven: drie meter veertig lang, met acht stoelen er omheen.”

“Wat ook fijn is van het Woonhuis is dat je dingen gewoon mee kunt nemen om te kijken hoe het staat”

Blind vertrouwen


"Wat ook fijn is van het Woonhuis is dat je dingen gewoon mee kunt nemen om te kijken hoe het staat. Ik had een zwart hoogglans kastje uitgezocht maar was nog niet helemaal overtuigd hoe het in de kamer paste. Peter zegt: “Ik krijg een kastje binnen, heel apart, dat daar prima zou staan.” Dat heb ik gewoon besteld, vertrouwend op zijn smaak en zijn gevoel voor wat wij mooi vinden. En toen het kastje werd gebracht was het inderdaad meteen: Top, geweldig, het past perfect. Nu is het af!”Doe-het-zelf inrichting


"We kozen voor het Woonhuis omdat we die winkel al kenden. Die is er al zo lang als ik me kan herinneren. Zij hebben goede kwaliteit en je kunt ook bij ze terecht voor wat grotere dingen. Het uitzoeken ter plekke hebben we zelf gedaan. We hebben daar een halve dag rondgelopen: bankstellen, stoelen, kasten… noem maar op. Vanuit onze ervaring in decoratie konden we de meubels als het ware zien staan in onze eigen woonruimte. De tweede stap was het echte inrichten, daarbij heeft Peter ons goed geholpen. Die kwam nog met suggesties, bijvoorbeeld voor een iets grotere bank of een bepaalde tafel. Aan het eind, toen alles eenmaal bij ons in huis stond, zijn we nog twee keer terug geweest om aan te vullen. Wat extra accessoires, een mooie lamp.”

Afspraak plannen Neem contact op stel een vraag gratis brochure