Het Woonhuis interieur van

Rik-Jan & Marianne


Lichte basis met donkere accenten

_________________


Een grafisch vormgeefster die samen met haar commercieel actieve man een nieuwbouwhuis wil inrichten… dat zijn fijne klanten voor een interieuradviseur. Marianne van Helden, die deels vanuit haar thuiskantoor websites en huisstijlen ontwerpt, weet ondanks haar relatief jonge leeftijd al heel goed wat ze mooi vindt (en wat niet). Haar smaak en onze adviezen leidden tot een prachtig resultaat in deze Leerdamse woning.

Kaal opgeleverd


Marianne: “We wonen sinds november 2021 in deze 2 onder 1 kap nieuwbouwwoning, die helemaal kaal werd opgeleverd. Eind november zijn we gaan verbouwen en in vijf weken hebben we alle vloeren en muren gedaan. De meubels van ’t Woonhuis hadden we overigens al ruim van tevoren gekocht.“Als je veel dezelfde kleuren gebruikt, kies dan verschillende soorten stofjes en structuur, voor de variatie.”

Bouclé voor de
​​​​​​​afwisseling


Ik wist al redelijk goed wat we wilden, qua kleur. Vooral lichte, natuurlijke tinten met zwarte en houtkleurige accenten voor meer warmte. Samen met ’t Woonhuis hebben we gekeken wat goed bij elkaar past. Zij raadden ons aan verschillende soorten stof te gebruiken om ondanks de overeenkomst in kleuren toch voldoende variatie te krijgen. Bijvoorbeeld de bank en de stoelen in de woonkamer, die moesten goed matchen. In de eethoek hebben we stoelen in dezelfde tint, maar dan met een bouclé stofje, voor de afwisseling.Vertrouwen op ervaring


We hebben de stoffen vanaf staaltjes uitgezocht. Er stond een model van de bank in de winkel, en je kon op maat dingen laten aanpassen, zoals de pootjes en de stof. Ik vond dat wel een beetje eng. Je ziet daar stoelen staan met heel andere stof en kleur dan je wilt, en moet kiezen op basis van kleine staaltjes. Maar je vertrouwt toch ook op hun ervaring. En terecht, want toen we alles kregen geleverd, bleek het super goed te passen.


Goede ervaring van de zwager


De salontafel is ook van hun, maar veel accessoires, zoals die grote vaas, heb ik zelf in andere winkels bij elkaar gezocht. ’t Woonhuis is toch een wat hoger segment en we hadden een budget. Maar dan zeggen ze ook: “Kijk gewoon ook ergens anders.” Heel ontspannen. En hoe we bij ’t Woonhuis terecht kwamen? Ik kende het bedrijf al, onder meer via advertenties in de regio en via mond-op-mond-reclame van mensen die daar hadden gekocht. Mijn zwager bijvoorbeeld, die heeft ook bij ’t Woonhuis gekocht, dus de kwaliteit was bekend.


Wat je dan van iedereen hoort is dat de sfeer zo goed is en dat klopt ook.


Het was gewoon heel gezellig, ook met uitzoeken. Even proosten met een wijntje erbij. Sterker, het klikte onderling zó goed, dat toen ze hoorden dat Rik in de sales werkt, ze hem zelfs een baan als verkoper hebben aangeboden. Nou is hij erg tevreden in zijn huidige baan, maar dat ze het vroegen, zegt toch wel iets over de sfeer.


Service zonder rommel


Wat er voor mij echt uitsprong, vond ik, is de service. We hebben bijvoorbeeld laatst een tuinset ergens gekocht. Dat komen ze dan brengen, ze dumpen het in de tuin en je moet het zelf allemaal uitpakken en in elkaar zetten. Blijf je ook nog met een enorme berg karton en plastic zitten. Van ’t Woonhuis kwam Matthias alles leveren, uitpakken en monteren, je hoeft zelf bijna niks te doen. En dan nemen ze ook nog alle rommel weer mee. Ze denken én werken met je mee van het allereerste bezoek tot en met de levering. De ervaring als totaal is gewoon helemaal zorgeloos.”

Bekijk de Instagram van Marianne voor meer inspiratie en foto's van haar interieur.

Afspraak plannen Neem contact op stel een vraag gratis brochure